2019. augusztus 15., csütörtök

Ahnenblut Interjú




Greetings, Thank you for accepting the invitation to the Ian Stuart Memorial Concert on 6-7 September 2019. On this occasion, please answer a few questions to make the band more familiar with those who would be interested:















1. Who and when did set up the band?

Hello and let´s start the interview 🙂

We started the band back in year 2012 as a studio project from our singer. He had the idea to create something new next to his main band. After our first cd 2013 the idea was born to form a whole band for live activities. And now here we are!

2. What kind of mainstream or in genre bands have an influence on your music?

A lot of bands influenced our music but it´s impossible to name all. We like modern punk music like Pennywise, Ignite, H2O etc. And of course a main influence in our music has Überzeugungstäter/Übermensch and Blutzeugen!

3. Are members currently active in other bands?

Yes, they are but i´m sorry it´s not important to talk about that topic 😉




4. What events have you played at home and abroad so far?

Because of the big distance from the band members it is not possible for us to play many shows. But in the past 4 years we played one show a year. All in Germany. The ISD Memorial is our first foreign experience with Ahnenblut and we are very honoured and excited to play for our comrades in Hungary.

5. Have you ever been to Hungary? Do you know Hungarian bands?

Some of our guys was in Hungary for several times. For sure we know many hungarian bands. For example VSZ, Feher Törveny, Valhalla, Iron Eagle, Archivum, Jogos Önvedelem, ROMER, Voice of Justice, Arrow Cross, Hundriver, Tar Had, Vendetta, Ver Kötelez, Gungnir, ACAB etc. You have so much great bands in past and present!







6. Do you feel like the lyrics of Ian Stuart still valid in your country today?

Definitely most of them. His lyrics and songs are timeless. Worldwide! Even in the eighties he was facing the truth. We salute him! Hail ISD!

7. What are your songs about for you?

Our songs about freedom, heritage, europe, immigration, historical topics, daily struggle and education to teach the young.


8. What are the band's favorite original songs? What are audience favorites?

Hard to say what the audience like but we are like to play the songs from our first and third cd. I mostly love to play the songs of "Die Leuchtfeuer von Europa"!!!


9. What do you think about the effectiveness of music as a propaganda tool today? Can you address young people by publishing, organizing a concert, or are the future a completely different way?

I think it´s one of the most propaganda tool in all. No matter in which political direction. Music is everywhere and easy to get it in these days. So, sure maybe young people will be influenced and begin to organized a concert or something else. It has been similar to us in the past. You get in touch with other people. Talk about the same problems and solutions goals for a better tomorrow. And also have fun together in a white community! We will see what the future holds...

10. Would you add anything else?

Thank you very much for invite us to Hungary and the interest in our band. We appreciate that so much!

Take care and 88!

KITARTAS!!!




Üdvözlet! Köszönöm, hogy elfogadtátok a meghívást a 2019. szeptember 6-7.-én megrendezendő Ian Stuart Emlékkoncertre. Ebből az alkalomból kérlek, válaszolj néhány kérdésre, hogy akik még nem ismerik a zenekart, többet megtudhassanak rólatok.

  1. Ki és mikor alapította a zenekart?

Helló, akkor kezdjük az interjút :)
2012-ben alapítottuk a zenekart, az énekesünk stúdió projektjeként. Az volt az ötlete, hogy alakítsunk valami újat az ő fő bandája mellett. Miután 2013-ban megjelent az első cd-nk, megszületett az ötlet, hogy alakítsunk egy teljes bandát a koncertekre. És most itt vagyunk!

  1. Milyen mainstream vagy színtérbeli zenekarok vannak hatással a ti zenétekre?

Sok zenekar volt ránk hatással, lehetetlen lenne mindet felsorolni. Szeretjük a modern punk zenét, mint a Pennywise, Ignite, H2O ...stb. Természetesen a fő hatást a zenénkre az Überzeugungstater/Übermensch és a Blutzeugen gyakorolja!

  1. A tagok jelenleg játszanak aktívan más bandákban is?

Igen, de sajnálom, de ez nem lényeges kérdés. :)

  1. Milyen rendezvényeken léptetek fel hazátokban és külföldön?

Mivel a tagok nagyon messze élnek egymástól, nincs módunk sok helyen fellépni. Az elmúlt 4 évben, évente csak egyszer léptünk fel, minden alkalommal Németországban. Az ISD Emlékkoncert az első külföldi lehetőségünk az Ahnenblut-al, izgatottak vagyunk és megtisztelve érezzük magunkat, hogy játszhatunk magyar bajtársainknak.

  1. Jártatok már valaha Magyarországon? Ismertek magyar zenekarokat?

Páran közülünk már voltak néhányszor Magyarországon. Állíthatom, hogy sok magyar bandát ismerünk. Például: Vérszerződés, Fehér Törvény, Valhalla, Iron Eagle, Archívum, Jogos Önvédelem, ROMER, Voice of Justice, Arrow Cross, Hundriver, Tar Had, Vendetta, Vér Kötelez, Gungnir, ACAB...stb. Rengeteg nagyszerű zenekarotok volt és van!

  1. Úgy érzitek, hogy Ian Stuart dalszövegei ma is érvényesek Németországban?

Határozottan, a legtöbbjük. Az ő dalszövegei és dalai örök érvényűek. Világszerte! Már a 80-as években látta az igazságot. Tisztelgünk előtte! Hail ISD!

  1. Miről szólnak a dalaitok?

A mi dalaink a szabadságról szólnak, a hagyományról Európáról, bevándorlásról, történelmi témákról és a napi küzdelemről és hogy tanítsuk a fiatalokat.

  1. Melyik dalok a banda és a közönség kedvencei?

Nehéz megmondani, hogy mit szeret a közönség, de mi az első és a harmadik lemezünkről szeretünk dalokat játszani. Én leginkább a 'Die Leuchtfeuer von Europa' dalait szeretem.



  1. Mit gondolsz a zenéről, mint propaganda-eszközről? El tudjuk érni a fiatalokat azáltal, hogy lemezeket adunk ki, koncerteket szervezünk, vagy a jövő teljesen új módszereket kíván?

Szerintem ez minden szempontból a legjobb propaganda-eszköz. Teljesen mindegy, milyen politikai irányzatról van szó. A zene mindenhol jelen van és nagyon könnyű hozzájutni manapság. Szóval, a fiatalokra biztosan hatással lesz és felkelti az aktivitásukat. Velünk is hasonlóképp történt a múltban. Megismersz más embereket. Ugyanazokról a problémákról és megoldási lehetőségekről beszélgettek a szebb jövő érdekében. És emellett jól érzitek magatokat egy fehér közösségben! Majd meglátjuk, mit hoz a jövő....

  1. Szeretnél még valamit hozzátenni?

Nagyon köszönjük a meghívást és hogy érdeklődtök a bandánk iránt. Ezt nagyra becsüljük!

Vigyázzatok magatokra és 88!

Kitartás!

Telegram chanel: https://bit.ly/2KIPSJq


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése